Kicka Kungen han har vi ingen nytta av

Istället:

Ockupera slottet -  800 rum! 
Bevara
monarkin stoppa Viktoria i formalin! 
Vad vill vi ha? Republik!
När ska vi hat? Nu! 


Medborgarplatsen i morgon klockan 12. Vi synes.


Mast på

Och snabbdistans och Födelsedagskalas hos Stabbe...Oc Dennis på cisrkus med Rasmus.

Killers

Det var inte mycket folk på Club Killers igår och inte många dansade innan bandet började lira, vilket de började med nästan rekordsent. Men jag blev nöjd ändå som vanligt. Jag är fan larvigt lättroad på Killers! Jag snackade en stund med Jocke och fick två ölbiljetter av Viktor. Sen försökte jag och Åsa dansa lite men jag blev knappt svettig och vid minst två tillfällen var det bara vi på dansgolvet. Att jag både är tondöv och taktlös kanske skrämde iväg presumtiva dansare?

Sen när de började drog de igång tungt som bly men det blev lättare att röra sig.  Goran spelade tre solon och hattarna (om nån haft sån på sig) flög av huvudena på publiken längst fram. Mina knän vek sig. Daniel Lemma var gäst och bäst gjorde han gamla Eurythmicsdängan "Here Comes the Rain Again". Jag reflekterade över nått jag inte tänkt på tidigare Whales ledmotiv "Woman in the ghetto" och Anna Marias "Perfidia" är Phyllis Dillonhittar. Det är kolt. När han sjunger ?I was born and raised in the ghetto? känns det som om det betyder mycket för honom.

 Jag var nöjd när vi gick hem, Åsa var trött.

Rättssäkerhet för vem?

-Det ska inte vara för lätt att rycka legitimationen, säger Johan Carlsson på socialstyrelsen och hänvisar till rättssäkerhet för läkare. Socialstyrelsen känner till 260 läkare som skriver ut narkotikaklassade läkemedel i stor omfattning. Ändå blev bara 6 av med legitimationen förra året.

Läkares rättssäkerhet är viktigare än patienternas säkerhet. Vafasiken! Det är ju helt sjukt. När det gäller vanliga knarklangare har vi massor med inskränkningar i deras rätt, vilket för det mesta är rätt tycker jag. Och för många andra yrken gäller omvänd bevisbörda, vilket jag också tycker är rätt tex. revisorer. Att vara läkare ska inte vara en rättighet, det är helt fel tänkt. Att vara läkare skall vara nått man förtjänar. Om man får misstanke på sig bör där gälla omvänd bevisning, man skall själv visa att man är lämplig. Detta för att läkares verksamhet är så viktig och kan missbrukas. Detta system finns redan för exempelvis körkortsinnehav och funkar helt problemfritt.

Knarkläkare

Jag har länge haft svårt att begripa att vi inte tar itu med läkarnas förskrivningsrätt gällande beroendeframkallande medel? Bensodiazepiner blir man beroende av på 14 dagar. Bland de flesta av mina klienter är dessa en framträdande del av deras problem. Inte sällan blir det huvudproblemet när de slutar med sin huvuddrog. Bland metadon och subutexklienter har det blivit det främsta sidomissbruket och det vanligaste skälet till utskrivning.

Det finns absolut ingen anledning att doktorer utan specialistkompetens skall skriva ut bensodiazepiner. Jag anser att bara läkare vid psykiatrimottagningar eller beroendemottagningar skall få skriva ut dem. I andra fall behövs dessa mediciner inte! Ångest, fobier och sömnsvårigheter botas inte av de här medicinerna. De blir bara värre av dem och dessutom är deras biverkningar och abstinenssymtom ... just det... ångest, fobier och sömnsvårigheter. Dessutom kan de ge epilepsi och delirium.

Läkare är inte gudar de är precis som vi - svaga, lättstyrda och ibland helt enkelt kriminella. Nej, ta bort rätten att skriva ut bensodiazepiner från alla läkare utom de som behöver vet vad de gör.

En annan observation som jag gjort på jobbet är att det inte är ovanligt att vi har klienter som blir av med sina sjuksköterskelegitimationer på grund av eget beroende men jag har aldrig varit med om en läkare dom får samma konsekvens! Vad beror det på om inte annat än överdriven tro på doktorers ofelbarhet?

Många chockade i Eriksdalsskolan

 

När jag kom tillbaks efter tjänsteärende och skulle äta lunch stod chefen och sa att jag fick slänga i mig nått. Sen fick jag och några kollegor reflexvästar och skulle få skjuts till Eriksdalsskolan. Jag tog cykeln  istället och blev skuffad till aulan. Där skulle jag ?stödja? Roland men övningen avblåstes nästan direkt. Jag han inte göra nån insats. De berättade att skådisarna varit jobbiga. En del kunde inte svenska, var döva och fick astmaattacker. Personalen visste ingenting och plötsligt var vattnet förgiftat.  Jag tänker att om nått sånt här hände i verkligheten skulle jag först kolla min familj sen sköta jobbet. Och jobbet skulle troligen gå ut på att försöka hålla sig lugn och att prata med folk och att försöka hjälpa till med praktiska saker.

Kolla och DN


150 döda vid Eriksdalsbadet

När chefen kom till jobbet idag sken hon som en sol och sa att det ligger 150 döda vid Eriksdalsbadet. Senare kommer 1500 skadade dit. Terrorister har sprängt bomber i tunnelbanan och vi är med och hjälper till.  Jag är inte direkt inblandad men mina kollegor som är med i krisgruppen jobbar hela dagarna med det.  Ledningen för övningen och Säpo har synnerligen rasistiskt och otroligt pundigt döpt terroristernas hemland för Bogaland. Sen blir de förvånade över reaktionen. De kunde lika gärna döpt det till Negerland eller nått. Fy fasiken vad fantasilöst och dysemsiskt. Det blir ändå spännande att se hur övningen kommer att gå.


Kolla och DN och


Nytt fall

Lugn dag, ledig med inköp av nytt fockfall på clasohlssson men jag glömde ny bensintuta. Sen skulle jag vaxa på däck och i sittbrunnen men dimman gjorde det allt för fuktigt. Det går inte att få bort vaxet med fukt i polerstrissan. En varvsgranna kom och kollade imponerat på vår båt! Det är alltid kul.

Sen sprang jag 60*15-15, totalt 10,8 km, Söder runt. Skönt men fortfarande problem med nya asicserna. Jag flyttade pelotterna när jag kom hem. Andra gången! Inge kul om de inte funkar, jag hade tänkt att kuta maran i dem. Jag kan inte köpa fler löpardojor i år.

Och så betalade jag medlamsskapet i Svenska Fyrsällskapet!

?landshav
Ålandshav i sommras. Dennis och jag

Dagens soundtrack är Rocksteady med Aretha Franklin

Full helg

Fest i fredags, båten, sjöscoutdagen på Skeppsholmen, hajk, varvet, tvättstugan, scoutcafé, varvet igen, barnkalas och kompisar på middag och klockan är bara 10 i sex på söndag eftermiddag! Hur klarar vi det? Vi delar på oss med det känns rätt hektiskt. Jag har sprängande huvudvärk nu och hoppar över långpasset. Det hade vart skönt att göra men inte nyttigt. Jag känner mig lite som efter St:eriksloppet .

image19

Narcisistisk personlighetsstörning

Full fart på jobbet med heroinister med personlighetsstörningar. Idag en av mina godingar som jag får ont i magen av att bara tänka på. Vi hade möte med metadonmottagningen på förmiddagen sen skulle vi träffa ett nytt boende på eftermiddagen för information för klienten. Så fastnade boendeinformatören i kö vid trafikolycka vid Sala sen kom han lagom till stan när den var igenkorkad av kungens kurvabranden! Vi fick ställa in för att receptionen stängde och vi får inte ha besök efter att vakten gått hem. Skönt som bara den.

En del metadonare är så krävande! Jag har svårt att klara en del av de som tenderar att lägga allt utanför sig själv, de verkar inte inse sitt eget ansvar i nått överhuvudtaget. (generalisering och fördom, jag vet men) När min klient kom drygt en kvart för sent och vi meddelade att boendekillen var sen sa han, " jag visste det var därför jag kom för sent". Jag bli så triggad! Han har blivit utskriven från sitt boende för positiva prover, att han blåst promille och misstanke om fusk med urinprover. Boendet misstänkte honom för att han sålde där, men kunde inte bevisa det. Så klagar han och frågar anklagande om hur vi kan vara så elaka att vi sätter honom på ett sånt ställe där det finns narkomaner och langare? Tidigare bodde han i ett familjehem (jag var inte hans handläggare då) där det blev ohållbart för att han aldrig var nykter, att han körde bil utan körkort och att han hotade familjehemsvärden och företaget som stod för familjehemmet var så rädda för han att de inte vågade skriva ut honom. Nu vill han tillbaks till nått nytt familjehem men jag vägrar... Inte en chans.  Jag skulle aldrig ta på mitt ansvar det, det vore inte säkert för familjen.  Nu har jag vilkorat att inget kommer att hända om han inte dokumenterar drogfrihet och nykterhet i tre månader på det nya boendet. ¨Då kan jag vara med på att börja planera... För nått högre i boendekedjan, liksom.
 
Boendekedja = 1. Gatan 2. härbärge 3. inack 4. träningslägenhet 5. försökslägenhet.

Nu drar jag ut och springer 15-15-intervaller.


Manisk samlare

Gr?

Grönö.  Snyggt eller?
Jag samlar fyrar, tror jag? Det blir bara nån per säsong men snyggt blir det. Jag har en del på papperskopior oxå. Så dom får ingen se innan jag har en skanner.


Nästan sex!

Kapten n?ra

Ufh, jag längtar! På tisdag går hon i. (Foto Christian)

Almagrundet

Almagrundet
Fint väder!

Vinterstorm på Ålandshav

Vinterstorm fr?n ?landsb?

Okänd fyr plåtad från Amorella

Butt of Lewis

Butt of Lewis

Augusti 05, efter sex dagar på Nordatlanten kändes det trångt att gå in bakom Lewis. Vi gick mycket riktigt på grund också när vi i natten kom på fel sida ett märke. Skepparn var full och sjökorten ofullständiga. Båten heter Pen Duick VI.

Svartklubben

Svartklubben

Juli 06, strax kom ett oväder med hård vind, regn och kyla. Det fockfallets karbinhake brast för att jag inte spänt backstaget ordentligt när jag satte focken. Vi gick till Vässarö, åt glass i regnet och låg oroligt i oskyddad hamn.

Solnedgång sommaren 06

Solnedg?ng

Oj vad man längtar!

Pinsam fiende

I fredags hade vi liten konferens med våra nya kollegor från Katarina Sofia på Sjöfartshuset på Skeppsbron med fin lunch och så. Politikerna har beslutat att Södermalm skall slås ihop till en stadsdelsförvaltning och då blir vi typ störst i Sverige. Medborgarna på Söder är 110 000. Vi blir typ 15 utredande socialsekreterare. En del av kollegorna är inte glada men jag är övertygad om att det bara är bra. Vi blir mycket resursstarka och kommer att ha mycket kunskap i gruppen. Chefen har frågat mig om jag är intresserad att jobba med metodutveckling i den nya organisationen och jag har sagt ja till det, även om jag är lite osäker på hur mycket jag kommer orka med det. Jag har också anmält mig till steg 1-tbildning i KBT hösten. Men ändå!

 

Vi har träffat Kat-sofarna tidigare i höstas på en Ålandstripp, då var det mest för umgängets skull. Nu var vi lite mer specifika på så sätt att vi jämförde likheter och skillnader och la fram gemensamma önskemål om hur vi vill organisera oss. Det var konstruktiva samtal och jag hetsade bara upp mig gällande mitt skötebarn ASI.


På eftermiddan hade de arrangerade kollegorna bokat en kickoff-föreläsare som skulle snacka om glädje och humor på arbetet. Det var det mest pinsamma som vi vart med om! Det var alla helt överens om på ölen efteråt. Saken blev inte bättre av att vi socialarbetare är så jäla snälla och tar ansvar för honom och försöker stödja istället för att avbryta och kräva pengarna tillbaks. Han tog 7000 för 2 timmars publikplåga. Vi kom  överens om att det ändå var en bra sak, inget är bättre för att svetsa samman en grupp än en gemensam fiende!

En ny kollega, Roland som kommit in från socialjouren visade sig vara seglare och han köpte i höstas en likadan segelbåt som vi har. OTROLIGT


Så här lång är vår mast!

P?mastning 06

Båten är inte i än bilden är från förra året. Vi skall i den 24 och har massor kvar att göra. Men jag längtar.

Åsa, Christian, jag, Stabbe och Dennis med choklad

P? varvet

Pen Duick VI

Pen Duick VI

Mitt livs äventyr i september 05. Jag seglade med Pen Duick VI från Island till Boulogne.

Kapten Morgan

Kapten Morgan

Min båt Kapten Morgan är en Wasa 30.

Nordatlanten Styrman Goulwen

Nordatlanten

Så här ser man ut på varvet

S? h?r blir man p? varvet

Alliansen ljuger

I Stockholm har vi TÖG (Tak Över huvudet Garanti) vilket innebär att alla alltid får en säng att sova i om de söker sig till nått av stadens härbärgen som ibland drivs av ex. Stadsmissionen eller Frälsis. Alliansen påstod när man tillträdde och sa att den skulle återinföras!?. Men den fanns redan. De rödgröna hade inte tagit bort den.

 

Man behöver inte betala något alls för att få det (efteråt om man har egna pengar får man en räkning på 50 kr/natt). Alltså behöver ingen tigga i tunnelbanan för pengar till härbärge. Man behöver inte vara nykter för att få det. Det enda som krävs är att man inte slåss eller hotar någon på stället, då blir man avstängd några veckor. Fast bara på det aktuella härbärget man får fortfarande gå till nått av stans andra ställen. Man får inte ta droger eller dricka inne på härbärgena då blir man också avstängd. När man väl gått in för kvällen får man inte gå ut och komma tillbaks till samma ställe. Men om man blir törstig när man gått in för kvällen kan man gå ut och fylla på och sen gå till ett annat. Jag jobbar med vuxna missbrukare på soc och detta ställer till problem för oss. När klienter blir törstiga och går ut får vi betala för två övernattingar. Det räcker inte vår budget till för. Kostnaden för oss är 450 per natt minus de 50 vi mycket sällan kan få ut av klienterna. Stadens totalkostnad per natt är 1200 kronor! Ett annat problem i sammanhanget är att klienterna om de väljer att flytta till bättre boenden där man måste vara nykter får betala 151 kronor per dygn. Oftast krävs då också att de deltar i nån slags sysselsättning. Vad skulle du välja: Partaj hela dan, middag, frukost och säng för 50 kronor eller straffarbete, drog och nykterhetskontroll för 151 kronor? Äh, vi har ett problem med, vad är det moderaterna brukar säga? Incitament!

 Jag vet att det inte finns några enkla lösningar på missbruks och hemlöshetsproblem då skulle vi varit utan sånt. Men TÖGen är inte helt bra. Den har flera andra problem också och socialpolitiken i allmänhet oxå. Jag återkommer

vår välfärd är inget värd

Kan det vara så att vår välfärd intet är värd? Glömmer vi det viktiga i livet för att vi har tak, mat och lyx? Jag fick ett mejl från en väninna som är i Afrika. Hon berättar att människor där har det mycket svårt men att de har tid för varandra och respekterar varandra som de är. Hon påstår att de bär tungt på huvudet istället för tungt i huvudet.

 

Jag vägrar att tro att vi måste svälta, att barn ska dö och elände för att vi skall må bra. Jag tror istället att vi har att lära av varandra! Det kanske bara är min obotliga socialismromantik eller?  Men jag har länge förundrats över andra människors förmåga till realism gällande tid: Jag är typ oförmögen till prioritering av tid. Om tiden är nått man lever i och inte ska hinna med blir klockan inte så viktig. Det är en bra sak. Att leva i tiden med saker som tar den tid det tar medför också möjlighet till en annan syn på välfärd. Jag läste i en Peter Englundbok om vapensmeder under trettioåriga kriget som fick mer lön för att det var brist på smeder. Det funkade inte som arbetsgivaren ville. De gick hem och jobbade mindre. De tog ut hela löneökningen i mer fritid. De hade ju redan allt de behövde! Vi borde göra nått sånt här tycker jag! Det är inte klokt att tid har blivit en konsumtionsvara. Det har till och med blivit status med tid och kan köpa tid på retreater och liknande.

 

Det var inte tänkt som politik det här men jag märker att det blev ett inlägg för sex timmars arbetsdag. Förlåt, förlåt!


Ny blogg

Provar ny bloggsite. Min andra är inte användarvänlig. Kolla in den på www.sonik.bloggsite.se.

image1


RSS 2.0