Rättssäkerhet för vem?

-Det ska inte vara för lätt att rycka legitimationen, säger Johan Carlsson på socialstyrelsen och hänvisar till rättssäkerhet för läkare. Socialstyrelsen känner till 260 läkare som skriver ut narkotikaklassade läkemedel i stor omfattning. Ändå blev bara 6 av med legitimationen förra året.

Läkares rättssäkerhet är viktigare än patienternas säkerhet. Vafasiken! Det är ju helt sjukt. När det gäller vanliga knarklangare har vi massor med inskränkningar i deras rätt, vilket för det mesta är rätt tycker jag. Och för många andra yrken gäller omvänd bevisbörda, vilket jag också tycker är rätt tex. revisorer. Att vara läkare ska inte vara en rättighet, det är helt fel tänkt. Att vara läkare skall vara nått man förtjänar. Om man får misstanke på sig bör där gälla omvänd bevisning, man skall själv visa att man är lämplig. Detta för att läkares verksamhet är så viktig och kan missbrukas. Detta system finns redan för exempelvis körkortsinnehav och funkar helt problemfritt.

Kommentarer
Postat av: Inga-Stina Westman

Det ÄR ingen rättssäkerhet. Sen när blev det juridiskt rätt att skydda brottslingar? (som ju dessa läkare är). Alltihop kommer sig av den här synen på läkare som "heliga kor"! Dom är liksom GUDAR som inte KAN göra fel! (förmodligen nåt man bär med sig sen barndomen då "fabbo dokton" kunde och visste allt. Kanske dags att göra upp med den fantasin sen man blivit vuxen?)

2007-04-26 @ 13:10:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0