Pinsam fiende

I fredags hade vi liten konferens med våra nya kollegor från Katarina Sofia på Sjöfartshuset på Skeppsbron med fin lunch och så. Politikerna har beslutat att Södermalm skall slås ihop till en stadsdelsförvaltning och då blir vi typ störst i Sverige. Medborgarna på Söder är 110 000. Vi blir typ 15 utredande socialsekreterare. En del av kollegorna är inte glada men jag är övertygad om att det bara är bra. Vi blir mycket resursstarka och kommer att ha mycket kunskap i gruppen. Chefen har frågat mig om jag är intresserad att jobba med metodutveckling i den nya organisationen och jag har sagt ja till det, även om jag är lite osäker på hur mycket jag kommer orka med det. Jag har också anmält mig till steg 1-tbildning i KBT hösten. Men ändå!

 

Vi har träffat Kat-sofarna tidigare i höstas på en Ålandstripp, då var det mest för umgängets skull. Nu var vi lite mer specifika på så sätt att vi jämförde likheter och skillnader och la fram gemensamma önskemål om hur vi vill organisera oss. Det var konstruktiva samtal och jag hetsade bara upp mig gällande mitt skötebarn ASI.


På eftermiddan hade de arrangerade kollegorna bokat en kickoff-föreläsare som skulle snacka om glädje och humor på arbetet. Det var det mest pinsamma som vi vart med om! Det var alla helt överens om på ölen efteråt. Saken blev inte bättre av att vi socialarbetare är så jäla snälla och tar ansvar för honom och försöker stödja istället för att avbryta och kräva pengarna tillbaks. Han tog 7000 för 2 timmars publikplåga. Vi kom  överens om att det ändå var en bra sak, inget är bättre för att svetsa samman en grupp än en gemensam fiende!

En ny kollega, Roland som kommit in från socialjouren visade sig vara seglare och han köpte i höstas en likadan segelbåt som vi har. OTROLIGT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0